Soal jawab bahasa I...
 

Soal jawab bahasa Inggris SMP Kelas 7, 8, 9 materi "Modal Auxiliary" (2)

1 Posts
1 Users
0 Likes
1 Views
ChatGPT (versi GPT-4) Gratis, Tanpa Login Tanpa Daftar, 100% FREE to use, Unlimited
Tanya pertanyaan apapun

Bagikan:

daliya
Posts: 3243
Topic starter
(@daliya)
Member
Joined: 1 year ago

1. He ... have been hurt badly in the accident.
A. might
B. can
C. shall
D. should

2. You ... look left and right before crossing the road.
A. will
B. should
C. could
D. shall

3. She ... be his mother. She is too young.
A. mightn’t
B. shouldn’t
C. couldn't
D. wouldn’t

4. He is so late. He ... have missed the flight.
A. can
B. will
C. should
D. may

5. ... I come in, please?
A. May
B. Have to
C. Would
D. Must

6. It was so noisy that we ... hear the announcement.
A. couldn’t
B. mightn’t
C. wouldn’t
D. shouldn’

7. You ... do all your homework by yourself.
A. would
B. may
C. can
D. must

8. The old man is so weak that he ... hardly speak.
A. may
B. would
C. should
D. could

9. We ... be grateful if you could help us clean up the room.
A. should
B. could
C. must
D. would

10. Minna looked for us but she ... find us.
A. wouldn’t
B. couldn’t
C. mightn’t
D. shouldn’t

11. If you had listened to her, you ... be in this trouble.
A. mightn't
B. wouldn’t
C. shouldn’t
D. couldn’t

12. The lights are on now. They ... be in.
A. shouldn’t
B. must
C. may
D. can

13. ... you always be happy!
A. May
B. Could
C. Must
D. Shall

14. ... you help me, please?
A. May
B. Could
C. Have to
D. Should

15. “You ... hand in your work before you go home,” said the teacher.
A. would
B. could
C. have to

D. may

Kunci jawaban:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. A
  6. A
  7. D
  8. D
  9. D
  10. B
  11. B
  12. B
  13. A
  14. B
  15. C